maanantai 6. joulukuuta 2021

Simpan raporttia Reunionin kuukausivaihdosta!

27.11 lauantai

Lauantaina meidän oli alun perin tarkoitus mennä liitovarjoilemaan, mutta valitettavasti huonon sään vuoksi se jouduttiin siirtämään torstaihin. Pääsin käymään salilla aamusta vastuuopettajamme Pascalin mukana. Sen jälkeen kävimme Iivarin ja minun host- veljen Maximen kanssa Saint-Pierressä shoppailemassa, jonka jälkeen kokoonnuimme kaikki Iivarin host-perheen taloon viettämään iltaa. Siellä söimme pizzaa, uitiin uima-altaassa ja pelasimme koripalloa.

28.11 sunnuntai

Huono sää jatkui vielä sunnuntainakin, joten piti keksiä sadepäivän tekemistä. Lähdimme osan suomalaisten kanssa käymään museossa, joka kertoi Reunionin historiasta. Sen jälkeen kävimme vielä suolatehtaalla maistamassa suolaa ja katsomassa hienoja maisemia sen läheisyydessä.




29.11 maanantai

Sää alkaa pikkuhiljaa parantua, mutta pilvistä oli edelleen. Olimme koulussa, jossa hauskin osuus oli iltapäivän ranskan opetus, joka on järjestetty vain meitä varten. Koulun jälkeen emme tehneet Maximen kanssa mitään ihmeellistä, pelattiin pleikkaria ja syötiin.

30.11 tiistai

Tiistaina pidimme vapaapäiviän koulusta ja menimme suomalaisten kanssa porukalla Saint-Pierreen viettämään päivää. Shoppailtiin, ostettiin tuliaisia ja sen jälkeen vietettiin loppupäivä rannalla. Illalla vietin aikaa vain host-perheeni kanssa.



Koulu on täällä erilaista kuin Suomessa. Koulu alkaa aikaisintaan jo 7:30, joka on ollut meille suomalaisille ehkä se suurin vaikeus. Koulu voi loppua myös vasta 17:00, eli päivät voi olla pitkiä Tuntuu siltä, että opiskelijat täällä tekevät ja saavat paljon enemmän kotitehtäviä, kuin me Suomessa. Monena iltana Maxime on tehnyt paljon kouluhommia pitkän koulupäivänkin jälkeen. Syönti rytmi on myös erilainen. Täällä syödään vähemmän aterioita kuin Suomessa, mutta itse totuin siihen aika nopeasti.

Kuukausi vierähti nopeasti ja olisi varmasti viihtynyt vielä pitempäänkin. Mutta kaikki hyvä loppuu aikanaan, ja toisaalta mukava päästä takaisin Suomeen joulun viettoon.

Simo-Pekka Risteelä








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti