maanantai 22. marraskuuta 2021

Terveiset Iivarilta Reunionin kuukausivaihdosta!


Viime maanantai oli ensimmäinen oikea koulupäivä meille Les Avironssin lukiossa, Reunionilla. Ensimmäinen tunti oli matikkaa, ranskaksi tietenkin, mutta aiheet olivat tuttuja viime vuodelta.

Koulun käytänteet oppi tuntemaan parissa päivässä. Koulupäivät ovat melko pitkiä, aamulla herätään jo kuudelta, koska koulu alkaa klo 7:30 ja kotiin lähdetään neljältä. Sää on ollut aurinkoinen ja lämmin päivittäin. Koulun tiloista suuri osa on ulkona ja tauot voi viettää palmujen alla.
Les Avirons on Reunionin pienin kaupunki. Koulumatka meillä useimmilla on noin 10 minuuttia kävellen.
Maanantain loput tunnit olivat englantia ja päivittäin meillä on myös muutama tunti aikaa hoitaa omia tehtäviämme koulun kirjastossa.
Tiistai kului koululla. Pidimme viikon aikana muutamaan kertaan esityksemme Suomesta ja Oulusta koulun opiskelijoille. Keskiviikko on täällä lyhyt koulupäivä ja kotiin pääsee jo kahdeltatoista, illalla meillä oli aikaa käydä snorklaamassa. Koralliriutalla pääsee näkemään pallokaloja ja kilpikonniakin.
Koulun jälkeen käymme toisinaan iltaisin rannalla uimassa tai pelaamassa lentopalloa. Hiekka rannalla on lähes mustaa, sillä se on peräisin tulivuoresta.
Englannintuntien lisäksi osallistumme pääasiassa liikuntaan, keskiviikkona pelasimme pingistä ja perjantaina koripalloa. Koululla on myös kiipeilyseinä, sitäkin voimme vielä kokeilla.
Viikonlopun saavuttua kävimme vaeltamassa lauantaina. Matka oli pääasiassa ylä- tai alamäkeä ja reissuun kului noin 5 tuntia. Reissu oli kuuma ja tuskallinen kaikille, mutta kyllä se kannatti! Lopussa odotti kanjoni ja siellä vesiputous.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti